![]() Gelderblom IJsselstein |
Bedankt voor uw aankopen. Wij hebben onze uiterste best gedaan en met de grootste zorg uw bestelling klaargemaakt.
Als extra stukje service willen wij u nog wat bereidingstips en adviezen meegeven.
Let op: iedere oven of verwarmingsbron is verschillend in het verhitten, de vermelde bereidingswijzen zijn gemiddelde indicaties.
Deze tips zijn gebaseerd op algemene bereidingswijzen. Wij houden ons niet verantwoordelijk voor eventuele verkeerde bereidingen.
U krijgt in bijna alle gevallen uw producten in het vacuüm mee. Dit zorgt voor een optimale versheid en kleurbehoud van uw stukje vlees. Dit is verreweg de beste manier om vleesproducten te verpakken.
Een product dat in het vacuüm zit, krijgt geen zuurstof. Zodra de verpakking open gaat kan het vlees er een beetje dof uit zien, dit komt door het zuurstof tekort. Zo is het erg belangrijk dat u altijd ruim een half uur tot een uur van te voren het vlees uit de verpakking haalt en op het aanrecht legt. Zo kan het vlees lekker op kamertemperatuur komen en alle zuurstof weer op zich nemen. Zo haalt u het maximale uit uw stukje vlees.
In veel gevallen zit het vlees in een aluminium schaaltje, deze schaaltjes kunnen in de oven.
Voor gegaarde producten geld een opwarmadvies van 30 min per 500 gram op een lage oventemperatuur van 150 graden. Let goed op dat uw product niet verder doorgaart. Uw product is bij 50 graden mondwarm.
Altijd bakken in een goede koekenpan, op hoog vuur. Ruim roomboter gebruiken en wachten tot deze uitgesmolten is. De biefstukjes goed om en om dichtschroeien. Vervolgens het vlees niet meer uit het oog verliezen en geregeld keren. Het lekkerste en beste voor uw vlees is om uw vlees na bereiding te kruiden.
Voor alle biefstuksoorten en steakvlees gelden dezelfde baktijden. Hieronder een tabel met baktijden.
Gaarheid |
Tijd |
Kerntemperatuur |
Rare | 2 x 2 minuten | 50-52 °C |
Medium | 2 x 3 minuten | 58-60 °C |
Well done | 2 x 4 minuten | 68-70 °C |
Bij grote stukken vlees kan een kernthermometer u helpen om de juiste gaarheid te bepalen. Deze kernthermometer is in de winkel verkrijgbaar. Onze tip is, om bij rosbief en rollade altijd even het vlees kort en op hoog vuur aan te braden, voor u het vlees in de oven plaatst.
Voor garing op lage temperatuur gelden andere bereidingstijden; vraag onze slagers om advies.
Product |
Gaarheid |
Aanbraden |
Tijdsindicatie |
Kerntemp. |
Oventemp. |
Rosbief (rollade) | Rosé | Ja | 25 min. per 500 gram | 56-58 °C | 160 °C |
Picanha (staartstuk) | Rosé | Ja | 25 min. per 500 gram | 56-58 °C | 160 °C |
Ribeye (stuk) | Rosé | Ja | 25 min. per 500 gram | 56-58 °C | 160 °C |
Runderrollade | Gaar | Ja | 30 min. per 500 gram | 70+ °C | 160 °C |
Côte de boeuff | Rosé | Ja | 25 min. per 500 gram | 56-58 °C | 160 °C |
Gehakt (brood) | Gaar | Nee | 30 min. per 500 gram | 70+ °C | 175 °C |
Varkensfilet (rollade) | Gaar | Ja | 30 min. per 500 gram | 66-68 °C | 160 °C |
Schouder (rollade) | Gaar | Ja | 35 min. per 500 gram | 75 °C | 160 °C |
Buikspek (rollade) | Gaar | Ja | 40 min. per 500 gram | 75 °C | 160 °C |
Lamsbout (rollade) | Rosé | Ja | 25 min. per 500 gram | 56-58 °C | 160 °C |
Lamsschouder | Gaar | Ja | 35 min. per 500 gram | 75 °C | 160 °C |
Lamskoteletten | Rosé | Ja | 2 x 6 minuten | 56-58 °C | 160 °C |
Voor al het gevogelte aan het stuk of in het geheel zoals; kalkoen, kalkoendijen, hele kip en/of eend, gelden dezelfde bereidingstijden. Indien u een kernthermometer heeft: steek de meter dan in de in de dij of midden in de filet. Werkt u met een vleesthermometer, hou dan indien mogelijk altijd de kerntemperatuur aan. Gebruik bij heel gevogelte een oven braadzak, hierin blijf het vlees sappig en gaart het mooi door. Eventueel het gevogelte bedekken met lardeerspek.
Product |
Gaarheid |
Aanbraden |
Tijdsindicatie |
Kerntemp. |
Oventemp. |
Gevogelte heel/stuk | Gaar | Nee | 30 min. per 500 gram | 75 ºC | 160 °C |
Kip-, kalkoenrollade | Gaar | Ja | 30 min. per 500 gram | 70 ºC | 160 °C |
Kip-, kalkoenfilet | Gaar | Ja | 30 min. per 500 gram | 70 ºC | 160 °C |
Eendenborst | Rosé | Ja | 10 min. op vet zijde 5 min. op andere zijde |
56-58 ºC | 160 °C |
Konijnen (bouten) | Gaar | Ja | 1.5 stoven | 75+ ºC | 160 ºC |
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.