Gelderblom IJsselstein

Gelderblom IJsselstein

Tips & tricks

Bedankt voor uw aankopen. Wij hebben onze uiterste best gedaan en met de grootste zorg uw bestelling klaargemaakt.

Als extra stukje service willen wij u nog wat bereidingstips en adviezen meegeven.

Let op: iedere oven of verwarmingsbron is verschillend in het verhitten, de vermelde bereidingswijzen zijn gemiddelde indicaties.
Deze tips zijn gebaseerd op algemene bereidingswijzen. Wij houden ons niet verantwoordelijk voor eventuele verkeerde bereidingen.
​​​​​​​


Advies

U krijgt in bijna alle gevallen uw producten in het vacuüm mee. Dit zorgt voor een optimale versheid en kleurbehoud van uw stukje vlees. Dit is verreweg de beste manier om vleesproducten te verpakken.

Een product dat in het vacuüm zit, krijgt geen zuurstof. Zodra de verpakking open gaat kan het vlees er een beetje dof uit zien, dit komt door het zuurstof tekort. Zo is het erg belangrijk dat u altijd ruim een half uur tot een uur van te voren het vlees uit de verpakking haalt en op het aanrecht legt. Zo kan het vlees lekker op kamertemperatuur komen en alle zuurstof weer op zich nemen. Zo haalt u het maximale uit uw stukje vlees.

In veel gevallen zit het vlees in een aluminium schaaltje, deze schaaltjes kunnen in de oven.







Gegaarde producten

Voor gegaarde producten geld een opwarmadvies van 30 min per 500 gram op een lage oventemperatuur van 150 graden. Let goed op dat uw product niet verder doorgaart. Uw product is bij 50 graden mondwarm.


Biefstuk & steakvlees

Altijd bakken in een goede koekenpan, op hoog vuur. Ruim roomboter gebruiken en wachten tot deze uitgesmolten is. De biefstukjes goed om en om dichtschroeien. Vervolgens het vlees niet meer uit het oog verliezen en geregeld keren. Het lekkerste en beste voor uw vlees is om uw vlees na bereiding te kruiden.

Voor alle biefstuksoorten en steakvlees gelden dezelfde baktijden. Hieronder een tabel met baktijden.

Gaarheid

Tijd

Kerntemperatuur

Rare 2 x 2 minuten 50-52 °C
Medium 2 x 3 minuten 58-60 °C
Well done 2 x 4 minuten 68-70 °C

Groot rund,- varkens,- lams en kalfsvlees

Bij grote stukken vlees kan een kernthermometer u helpen om de juiste gaarheid te bepalen. Deze kernthermometer is in de winkel verkrijgbaar. Onze tip is, om bij rosbief en rollade altijd even het vlees kort en op hoog vuur aan te braden, voor u het vlees in de oven plaatst.

Voor garing op lage temperatuur gelden andere bereidingstijden; vraag onze slagers om advies.

Product

Gaarheid

Aanbraden

Tijdsindicatie

Kerntemp.

Oventemp. 

Rosbief (rollade) Rosé Ja 25 min. per 500 gram 56-58 °C 160 °C
Picanha (staartstuk) Rosé Ja 25 min. per 500 gram 56-58 °C 160 °C
Ribeye (stuk) Rosé Ja 25 min. per 500 gram 56-58 °C 160 °C
Runderrollade Gaar Ja 30 min. per 500 gram 70+ °C 160 °C
Côte de boeuff Rosé Ja 25 min. per 500 gram 56-58 °C 160 °C
Gehakt (brood) Gaar Nee 30 min. per 500 gram 70+ °C 175 °C
Varkensfilet (rollade) Gaar Ja 30 min. per 500 gram 66-68 °C 160 °C
Schouder (rollade) Gaar Ja 35 min. per 500 gram 75 °C 160 °C
Buikspek (rollade) Gaar Ja 40 min. per 500 gram 75 °C 160 °C
Lamsbout (rollade) Rosé Ja 25 min. per 500 gram 56-58 °C 160 °C
Lamsschouder Gaar Ja 35 min. per 500 gram 75 °C 160 °C
Lamskoteletten Rosé Ja 2 x 6 minuten 56-58 °C 160 °C

Kip, kalkoen, konijn en gevogelte

Voor al het gevogelte aan het stuk of in het geheel zoals; kalkoen, kalkoendijen, hele kip en/of eend, gelden dezelfde bereidingstijden. Indien u een kernthermometer heeft: steek de meter dan in de in de dij of midden in de filet. Werkt u met een vleesthermometer, hou dan indien mogelijk altijd de kerntemperatuur aan. Gebruik bij heel gevogelte een oven braadzak, hierin blijf het vlees sappig en gaart het mooi door. Eventueel het gevogelte bedekken met lardeerspek. 

Product

Gaarheid

Aanbraden

Tijdsindicatie

Kerntemp. 

Oventemp. 

Gevogelte heel/stuk Gaar Nee 30 min. per 500 gram 75 ºC 160 °C
Kip-, kalkoenrollade Gaar Ja 30 min. per 500 gram 70 ºC 160 °C
Kip-, kalkoenfilet Gaar Ja 30 min. per 500 gram 70 ºC 160 °C
Eendenborst Rosé Ja 10 min. op vet zijde
5 min. op andere zijde
56-58 ºC 160 °C
Konijnen (bouten) Gaar Ja 1.5 stoven 75+ ºC

160 ºC