Gelderblom IJsselstein

Gelderblom IJsselstein

'Quality Meat' boven alles

De 'Quality Meat' selectie door Faizel.

​​​​​​​Slagerij Gelderblom kiest voor het beste rund-, varkens-, lamsvlees en kip. Iberico varkensvlees bijvoorbeeld is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.
‘Quality’ Rundvlees

Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. Omdat we precies weten waar onze koeien vandaan komen, kunnen we garanderen dat we de allerhoogste kwaliteit aan u leveren.


Black Angus Beef

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.


Vlees met karakter!

Het Black Angus Beef is een ware culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Door het vlees van deze prachtige runderen lopen minuscule kleine vetadertjes die zorgen voor de kenmerkende smaak en malsheid.

Kwaliteit en welzijn

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn belangrijke elementen die gelden op deze gekwalificeerde boerderijen, waar de Black Angus vandaan komt. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants kiezen voor dit vlees. Voor dit uitmuntende vlees hoeft u dus vanaf nu niet meer naar het restaurant. Overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak en kogelbiefstuk en stoofvlees.

in ons assortiment

Gehakt • Biefstuk • Vinken • Tartaar • Braadworst • Rib-eye • Entrecôte • Flat Iron Steak • Sucade • Burgers • Côte de Boeuf


‘Quality’ Varkensvlees

Diezelfde hoge kwaliteitsstandaard is natuurlijk ook op ons varkensvlees van toepassing. In onze slagerij vind u varkensvlees dat uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proeft u terug in ons vlees.

Genieten van zeer gezonde ham

Ibérico varkensvlees is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Ibérico Pata Negra wordt maandenlang gerijpt, hetgeen de smaak duidelijk beïnvloedt. De ham is laagcalorisch en bevat onverzadigde vetzuren. Om die redenen adviseren Spaanse diëtisten Ibérico Pata Negra in hun dieetprogramma’s.

Duurzaam varkensvlees

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt u uw varkensvlees bij Gelderblom, dan kunt u ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proeft u ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.‘Quality’ Kip

Bent u een liefhebber van kip? Dan zit u bij ons goed! Onze kippen zijn vol van smaak en hebben een malse en stevige structuur. En net als bij het selecteren van ons rund- en varkensvlees, hechten wij ook veel waarde aan een goed leven van de kip. Zo is de kip van een speciaal ras (Hubbard) die als belangrijkste kenmerk heeft dat hij langzamer groeit dan veel van zijn soortgenoten. Ook krijgt de kip uitsluitend plantaardig voedsel waarvan 70% graan en heeft hij genoeg bewegingsvrijheid gehad.


Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblom-slagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; hun kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.


Afbeelding


Lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.
Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Wij snijden deze topkwaliteit lammeren zelf uit, wat resulteert in het volgende assortiment.

Lamskoteletten • Lamsracks • Lamsbout • Lamsgehakt

Wij verkopen lamsvlees alleen vers op bestelling. Hiermee verkomen wij teleurstellingen en is het gegarandeerd vers en voorradig.Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. De kalveren worden door ons vakkundig uitgesneden. Pure ambacht en gegarandeerd vers! Wij kunnen een totaalassortiment kalfsvlees leveren.

Osso buco • Kalfsoesters • Kalfsrollade • Kalfsschnitzel • Kalfsbrochette • Kalfslever

Het kalfsvlees is naar wens naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar. Heeft u vragen over de bereiding van kalfsvlees, stel ze gerust. Wij adviseren u graag.

Wij verkopen kalfsvlees alleen vers op bestelling. Hiermee verkomen wij teleurstellingen en is het gegarandeerd vers en voorradig..


Dry-aged

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) of ‘adellijk’ worden om het meest smakelijk te worden voor consumptie. Tijdens het droog en koud laten besterven verliest het vleesproduct veel vocht en gewicht en breken enzymen het bindweefsel af. Het vlees wordt malser én smakelijker. Dit proces werd vroeger in de praktijk gebracht door de poelier met wild zoals haas of konijn, maar is tegenwoordig bij vleesspecialzaken in trek als Dry Aged Meat.

Lees meer →